Предстои юбилей на болницата в Гоце Делчев

На 21 май болницата в Гоце Делчев навършва 100 години. По този повод е предприета инициатива за събиране на снимки, свързани в лечебното заведение, които са станат част от юбилейна изложба. Инизиативата е съвместна на Общинска администрация и местният Исторически музея. В МБАЛ „Иван Скендеров“ се лекуват жителите и гостите на четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча. Болницата е общинска, но финансирането й става по държавни правила, пояснява градоначалникът Владимир Москов. Той е най-дълго управляващия кмет на града в демократичните времена, поради което и е запознат с всички трудности и етапи на развитие на здравното заведение. Един от характерните проблеми-недостиг на кадри, общината разрешава чрез програма за подпомагане на учене и специализация на лекари. Тази програма вече дава своите резултати, първите включени в нея вече работят в болницата, очаква се занапред още 12 различни специалисти да се присъединеят към екип от лекари и медицински сестри.

„Болницата е стратегическо здравно заведение за целия район. Без нея не можем. Смея да кажа, че хората, които работят в нея, дават всичко от себе си, за да предоставят здраве и сигурност на пациентите в града и района. През годините имаше много трудности, но когато има единодействие между ръководството на болницата, лекари и общината, нещата се получават“, коментира кметът Владимир Москов.

На 19 май 2022 г.  100 – годишнината от създаването на болницата в гр. Гоце Делчев ще бъде отбелязана с общоградско тържество. Празничната програма е следната:
– 17:00 часа – откриване на обновеното отделение по образна диагностика;
– 18:00 часа – откриване на фотодокументална изложба „100 години болница“ в Градския парк;
– 19:00 часа – тържествен концерт в Градския парк с участието на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене