Д-р Ганева показа протокол за работа при влошаващи се пациенти в болнична обстановка и протокол за кардиопулмонална ресусцитация представляваща животоспасяваща процедура

В Световния ден на медицинските сестри, по инициатива на анестезиолога Д-р Веселина Ганева и МБАЛ Иван Скендеров, специалистите по здравни грижи получиха специален урок

Д-р Ганева показа протокол за работа при влошаващи се пациенти в болнична обстановка и протокол за кардиопулмонална ресусцитация представляваща животоспасяваща процедура, която се прилага при инфаркт, давене, душене и други инциденти. Кардиопулмоналната реанимация е важна и трябва да бъде усвоена от повече хора от различни възрастови групи. Така може да се окаже първа помощ на човек на улицата, в училище, в къщи или на работното място, защото бързата реакция на околните, може да спаси живота на пострадалия. Скоростта и правилните действия са ключови фактори за успешното изпълнение на животоспасяващата процедура.
Идеята за тази лекция е дошла и от факта, че в държавата се внедрява програма за употреба на автоматични дефибрилатори на обществени места.За да се употребяват тези дефибрилатори трябва да се познава работата с тях.
Мултимедията е специална препратка към тези които не са успели да присъстват, а и към тези които искат да знаят нещо повече за кардиопулмонална ресусцитация.
Може да бъде изображение с 7 души, седнали хора, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 2 души, седнали хора и на закрито

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене