Районна прокуратура – Кюстендил, разпореди проверка на сметищата в областта

Районна прокуратура – Кюстендил, се самосезира и разпореди проверка по Надзора за законност във връзка със зачестили сигнали за изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за целта места и с цел предотвратяване на нерегламентираното съхранение на отпадъци и изхвърлянето им на нерегламентирани за това места. Проверката следва да установи какво е актуалното фактическо състояние на незаконните сметища в населените места на територията на област Кюстендил.

Възложена е комплексна проверка на РИОСВ-София, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Кюстендил, и кметовете на общините. Срокът на проверката е 30 дни. В хода на проверката следва да се установи статутът и състоянието на всички сметища на територията на общините Невестино, Трекляно и Кюстендил.

Проверката, възложена от прокурор от Надзора за законност към ТО-Дупница, при Районна прокуратура – Кюстендил, ще установи състоянието на сметищата на територията на общините Дупница, Бобов дол, Рила, Сапарева баня, Бобошево и Кочериново.

Районната прокуратура в Кюстендил предприема активни действия в продължение на няколко години относно установяване състоянието на сметищата на територията на областта и предприетите мерки за обезопасяването им.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене