Кметът Ревански: Някои държавни имоти могат да се управляват по-добре от Общините

Кметът на община Белица и член на УС на НСОРБ Радослав Ревански участва в работна среща на местните власти в курорта Албена. По време на разговорите градоначалникът сподели, че държавата трябва да отстъпи някои имоти, които са държавна собственост, на съответните Общини, на чиято територия са те.

Според него местната власт е тази, която може по-лесно да намери инвеститори, да осигури нови работни места и да задържи хората в родните им места. Ревански даде и конкретен пример от община Белица. Става въпрос за планинския курорт Семково, за който от години градоначалникът настоява държавата да прехвърли част от собствеността на Общината.

Местната власт иска да получи собствеността върху 114.54 хектара земя от държавния горски фонд, за да развива курорта. Идеята е курортният комплекс да заприлича на австрийски зимен курорт с построяването на малки къщи от дърво и камък. Амбициите на общинското ръководство са туризмът да даде тласък на икономическото развитие на малката община.

В началото на 2018 година Община Белица направи още една крачка за възраждане на курорта Семково. Тогава местният парламент гласува решение курортният комплекс да стане селищно образувание с местно значение в землището на град Белица.

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search