Бъдещият акушер Владислав иска да вижда блясъка в очите на майката след раждането

Владислав Вилков от Дупница е единият от студентите, който учи за акушерка в ЮЗУ. Казва, че водещото при него  е да помага, както на всички хора, така и на майките. Разговаряме с него в Международния ден  на  сестринството. Той заедно със свои колеги участва в кампанията за измерване на артериалното налягане в центъра на Благоевград. „Няма по-хубаво и мило нещо да  запознаеш новороденото с майка си. Мотивацията ми е да видиш първите блясъци в очите на майката, след като види детето си“, споделя Владислав. За него професиите не се делят на мъжки и женски. В България са първите мъже акушери заедно с неговия състудент Кристиян Къров.

Смята, че докато има деца, ще има бъдеще за тази професия. Болно му е, че много семейства са само с едно дете и иска да направи инициатива да се раждат повече деца. „Това и за нашата нация е необходимо, да не говорим за това, че смъртността е в пъти повече отколкото се раждат деца“, твърди бъдещият акушер.

Смята да остане в България, да е в помощ на българското население и своите съграждани. Надява се за в бъдеще отношението и заплащането да се промени  при медицинските работници. „Даваме всичко от нас да спасяваме човешки животи и да бъдем в полза на населението, и държавата трябва да цени тези кадри“, категоричен е Владислав.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене