Само за 3 месеца българи са купили имоти в емирствата за 1 млн. лв.

Между половин и 1 млн.лв. са инвестирали българи в последните три месеца за покупката на жилища в атрактивни части на Дубай. Това каза за “24 часа” Галина Янева, която от 20 години се занимава с продажба на недвижими имоти в града.

“Когато пристигнах тук преди години, беше по-лесно и по-бързо да се шофира направо през пустинята, за да не се чака в задръстванията по малкото пътища, а сега говорим за гигантска инфраструктура и завършен мастър план за строителство за следващите 20 години“, разказа тя.

Тези планове се отнасят както за всички видове градежи, така и за цялостното развитие на региона и бъдещето на хората в него, уточнява Янева. Във всичко ново са заложени най-модерните екологични постижения в сферата на строителството и обработката на всички видове отпадъци.

 

Само за 3 месеца българи са купили имоти в емирствата за 1 млн. лв.

 

С увеличаване цените на горивата по света, в Дубай бензинът достига до 1,50 лв., което е невиждано за местните. В същото време обаче, поради лекотата с която се осъществяват всякакви бизнес сделки, интересът на инвеститорите от цял свят расте.

 

Само за 3 месеца българи са купили имоти в емирствата за 1 млн. лв.

 

Българите, които са вложили пари в имоти планират краткосрочното им отдаване под наем. Всяко от жилищата се намира в сграда с охрана, почистване на жилищата, басейн и всички екстри. Доходността от такъв род инвестиция е около 12-15% на година, след приспадане на разходите за поддръжка. Българи вече питат за сделки “на зелено”, защото сегашният идеален център на Дубай ще бъде заменен с нов, където всичко ще бъде построено по-високо, по-впечатляващо, по-модерно и екологично. Прочутата кула Бурж Халифа ще бъде надмината във височина и светлини, зеленината, водните басейни ще бъдат увеличени.

Тъй като 20-годишният мастер план е вече одобрен, всеки може да види на анимация предварително какво ще се вижда от жилището, което потенциално би закупил и не съществува възможност неочаквано някой да построи още нещо.

Ключово търговско послание на Дубай е не само лекотата с която се върши бизнес, но и сигурността за хората. “Ако една жена се разхожда в 3 сутринта сама по улицата и се чувства напълно спокойно, то тя е в Дубай”, казва шейх Мохамед бин Рашед ал Мактум.

Галина Янева, която е също една от петте българки, които постоянно живеят в Дубай и са гидове и на туристически групи разказва, че около 15% от нашенци, които са посетили Дубай, се връщат втори, и дори трети път.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене