Областният управител Валери Сарандев проведе среща с председателите на общински съвети

С цел създаване на по-добра организация и комуникация между Областна администрация и общинските съвети на територията на област Благоевград областният управител Валери Сарандев инициира работна среща. Тя се проведе в Конферентната зала на Областна администрация, участвата и експерти от дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“.

Обсъдени бяха възможностите за разрешаване на възникнали проблеми по отношение на управлението и разпореждането с имоти публична и частна общинска собственост. Други теми, които бяха засегнати, са във връзка с предоставянето на земи от общинския поземлен фонд на граждани.

Срещата премина в дух на толерантност и конструктивен диалог, като участниците благодариха на областния управител за провеждането й, и споделиха, че такава среща между областен управител и председатели на общинските съвети се прави за първи път. Г-н Сарандев, от своя страна, обеща срещите да станат регулярни, за да се търси взаимодействие при вземането на решения, които да са в полза на жителите на всички общини в областта. Вече е определена и дата за следващата среща през месец юни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене