Стартира вторият проект по програма „Еразъм +“ на ПЛТГ „Никола Й. Вапцаров“, град Банско

На 03.05.2022г. се състоя първата транснационална среща по проект „ Eco Ambassadeur” в Рим, Италия. Координатор на този проект е College „ Fernand Balin “, гр. Ансе Бертран – Гуаделупе, а партньори са Италия, Португалия, Северна Македония, Турция и България.

В срещата взеха участие по двама представители от всяка страна – партньор. Учителите, представили българското училище са: директорът на училището – г-жа Елена Гюмова и координаторът на проекта за България – старши учител по БЕЛ Ангелина Воденичарова.

Целта на срещата бе да се изготви календарен план на дейностите и работните посещения в страните – партньори. На срещата се разгледаха образователните системи на всяка страна и се приеха редица дейности за изпълнение. Организацията на партньорите от Италия бе на изключително високо ниво. Предложената програма от училището домакин включваше посещение на Ватикана, Фонтана ди треви и Колизеума в Рим. Основната идея на проекта е да променим основно начина си на мислене и на живот.

Непрекъснатото увеличаване на населението на Земята и опустошителното изчерпване на ресурсите и изисква бързи и глобални мерки. Необходимо е да осъзнаем и да възпитаме у учениците система от ценности, според които задоволявайки своите потребности, е необходимо да се съобразяваме и с потребностите на планетата, която като цяло е също едно живо същество.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене