Благотворителността за пореден път намери своя дом в Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград

Похвално! Деца от Трето ОУ в Благоевград писаха стихове и разкази, за да помогнат на съученичка

Благотворителността за пореден път намери своя дом в Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград. Ученици, учители и ръководство винаги са готови да подадат ръка на нуждаещи се и организират различни инициативи с благородна цел. Ученическият съвет е в основата на благотворителния базар в подкрепа на Лияна, ученичка в първи клас в учебното заведение. Той се откри днес и ще продължи до 11-и май, провежда се под надслов „Донеси, подари, купи, помогни”.

На откриването в училищния двор присъстваха десетки възпитаници на Трето основно училище, а програмата включваше музикални изпълнения и рецитал. На самия базар пък бяха подредени книги, направени от децата и техните родители кулинарни изкушения и сувенири, както и авторски стихотворения, приказки и разкази на учениците.

Лияна е с диагноза „Детска церебрална парализа” и затова учениците искат да й помогнат в битката с болестта. Всички средства ще се дарят на първокласничката. „За да направиш добро, не са нужни много усилия”, споделиха иниициаторите на благотворителния базар.

Най-важното е, че подобни каузи обединяват и учениците, и учителите, и родителите. По този начин всички заедно сме полезни на тези, които се нуждаят от нашата подкрепа, коментира зам.-директорът Васил Чолаков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене