Дърво с отрязани корени падна върху такси в Благоевград

дърво паднавърху такси

Дърво падна върху таксиметров автомобил в Благоевград, смаза купето му и затвори за час улица „Даме Груев“-32, предаде БГНЕС.

Инцидентът станал малко преди 7 часа тази сутрин, поради ранния час за щастие няма пострадали хора. Дървото е паднало върху паркиран до тротоара шевролет-такси. На него му е смазано купето и счупено предното стъкло. Инцидентът става при съвсем тихо време без какъвто и да е вятър.

На място към 7.30 часа пристигна полиция и Гражданска защита. Служителите на специализираната служба за 20-на минути нарязаха падналото дърво и освободиха за движение улицата. Клоните му са засегнало леко още един автомобил – рено „Еспейс“, паркирано на отсрещната страна на улицата. За късмет на собственика му, купето не е пострадало.

Главният и дебел корен на дървото е отрязан при прокопаване на канал по тротоара за полагане на кабел. Така дървото е останало да се държи само на хоризонталната и слаба коренова система.

„Всички дървета по улицата ще паднат, това е безумие, кой им дава право да режат така безразборно корените, ами ако имаше деца или хора на улицата, какво щеше да стане“, коментираха възмутените обитатели на блоковете по „Даме Груев“. От месец насам, живущите по-надолу по улицата се оплакват, че тротоарите пред гаражите са разкопани и не могат да си извадят автомобилите.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене