Ученици от Гоце Делчев посетиха Италия по проект

Ученици и учители от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, град Гоце Делчев посетиха за близо седмица свои партньори по проект.

Под мотото “Да помогнем на планетата си да живее по-дълго” се проведе едноседмична проектна дейност по Програма “Еразъм+”, в която взеха участие ученици и учители от Първо ОУ. В периода 01-06 май, участниците в проекта от България, Румъния, Турция и Италия проведоха първата си съвместна дейност в Бардолино, Италия. Проектните дейности имат за цел да допринесат за решаването на сериозния проблем със замърсяването на околната среда от хората.

Основните инициативи, организирани от италианското училище, бяха свързани с природосъобразни дейности – намаляване на отпадъците, повторна употреба на материали и рециклиране. Чрез иновативни и интересни подходи като изработка на кукли от рециклирани материали, усвояване умения за повторно използване на текстилни материали за създаване на нови дрехи, среща с местни представители на общината, които споделиха практически идеи за опазване на околната среда, посещение в първото еко училище, показаха как на практика се осъществяват природосъобразните дейности.

Чрез 3D очила на приложението “Oculus“, учениците осъществиха виртуално пътуване в космоса, разходиха се из звездната система, разглеждаха планетите и се убедиха в целите на проекта, че трябва да запазим Вселената вечна.

Участниците обогатиха и културните си познания чрез посещение на Верона – домът на Ромео и Жулиета и на-най запазените римски амфитеатри в Италия. Разходка из най-голямото и красиво езеро “Гарда“ и живописните градчета покрай него като Лацизе и Сирмионе, на който се намира величествения замък от 13 век и най-голямата археологическа зона в Северна Италия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене