Без категория

Преглед на местния печат

104203-pechat-vestnici (1)В. „Вяра“
Новият политик от Кюстендил Александър Методиев: Нека първо да си каже думата ЦИК, Лютви Местан, Бойко Борисов, Михаил Миков, аз съм лесен, но законът е зад мен

„Къде е депутатът, който взриви обществения мир в Кюстендилско Александър Методиев? Три протеста гръмнаха, 62 000 души не го искат и настояват да бъде поправена огромната несправедливост и гавра с вота им, а той мълчи”, звъняха с тези въпроси стотици жители на Кюстендилска област в редакцията на вестника.

Репортерите ни веднага потърсиха връзка с Александър Методиев. Той беше открит на личния си телефон и заяви: „Аз не мога да говоря, преди да са си казали думата важните хора в държавата …

Нелеп инцидент потресе Благоевград: 21-годишният студент в АУБ Борис Кодиков загина след падане от 10-метрова височина, вечерта имал среща с момиче, което харесвал

21-годишен студент от Американския университет в Благоевград почина след полет от 10-метрова височина. Пловдивчанинът Борис Кодиков падна от третия етаж на Студентски център „Америка за България“ пред очите на свои приятели. Драмата се разигра вчера малко след 12 часа на обед. Борис излязъл на терасата на центъра, за да се поразтъпче. Видял свои съученици да минават по парковата алея пред сградата, надвесил се над парапета, за да им помаха и да им каже да се качат при него.

Тръгва делото срещу екскмета на Дупница Атанас Янев по сделка за 120 000 лв.

На 3 ноември от 10 часа в Кюстендилския окръжен съд отново тръгва от първа инстанция делото срещу екскмета Атанас Янев за незаконно сключен анекс към договор за общински поръчки с фирма „Тоби” от 2008 г. Върховният касационен съд отмени оправдателната присъда за екскмета Атнас Янев, известен като подставения човек на Братя Галеви. Съдията от КОС Йоланда Цекова осъди Янев на 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. На втора инстанция в Софийския апелативен съд отмени присъдата на първоинстанционния съд и оправда напълно Атанас Янев.

Председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Б. Миланов в Благоевград: Всяко четвърто дете – инвалид в зъбите, децата с лоша устна хигиена

Всяко четвърто дете в България до 18 години е с поне един изваден постоянен зъб, само по себе си това е вид инвалидизация. Това съобщи в Благоевград председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов. Той посочи като причини за развитието на кариеси начина на хранене, лоша устна хигиена, занижения контрол от страна на родителите, като постоянните зъби са податливи на кариеса и на неговите усложнения – пулпити, периодонтити.

Илиан Тодоров от „Атака” влиза в парламента за сметка на Богдан Боцев от БСП от Гоце Делчев

Младият кандидат за депутат Богдан Боцев от „БСП лява България” – Гоце Делчев въпреки рекордния брой преференции няма да е депутат според окончателното решение на ЦИК, оповестено вчера. За сметка на него в 43-тото НС според преброителната методика влиза кандидатът на ПП „Атака” Илиан Тодоров.

Под въпрос до понеделник ще остане да виси и депутатският мандат на Георги Андонов от Гоце Делчев. Неговото влизане в парламента зависи от решението на водача на листата Цветан Цветанов дали ще влезе от великотърновската листа. Ако заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов реши да е депутат от Първи МИР-Благоевград, Георги Андонов остава извън парламента.

Стотици автомобили с лидери на ДПС от Гоцеделчевско потеглят на протест срещу Ахмед Башев, разгневиха се: Чухме, че са натискали Муса Палев да се откаже от парламента

Стотици автомобили с активисти, кметове, местни и общински лидери тръгват на протест пред партийната си централа в защита на Муса Палев, който с преференции измести от депутатския стол №2 в ДПС листата Ахмед Башев.

„Партийните лидери да спрат с натиска върху Муса Палев, той е избран от нас за народен представител в 43-тото НС. Ахмед Башев е нежелан, ясно сочат резултатите от преференциалния ни вот”, заявиха стотици разтревожени жители от мюсюлманските населени места в Пиринско, които нажежиха до червено редакционните телефони на в. „Вяра”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене