Хамид Хамид: И утре да подаде оставка правителството, ще бъде късно

Той заяви, че от ДПС са готови за предсрочни избори

„ДПС се готви за предсрочни избори. Мисля, че те вече закъсняват. Това е най-слабото, най-неподготвеното и некадърно след комунизма правителство, което вместо да решава проблемите на държавата, се занимава с тортите на съпругата на премиера. И утре кабинетът да подаде оставка, ще бъде късно”. Това заяви в студиото на „Събуди се“ зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид.

От ДПС не са обсъждали темата за вот на недоверие. „Всяко действие на правителството обаче е вот на недоверие. Виждате и неадекватното поведение на премиера по време на срещата с превозвачите”, поясни той.

Ако някоя друга партия внесе такъв вот, ДПС като опозиция, биха го подкрепили.

Хамид Хамид смята, че усилията на правителството да поиска България да бъде изключена от ембаргото, което готви ЕС върху вноса на руски петрол, не са достатъчни.

„Ембаргото означава да останем без петрол, без горива. Ще останем най-вероятно без обществен транспорт следващите седмици. Ако има държава в ЕС, която е най-зависима от руския петрол, това е България. Няма как да не отбележа с голямо разочарование пълния провал на правителството. Ако около Чехия, Словакия и Унгария има достатъчно петролни рафинерии, които не са собственост на руската федерация, при нас единствената е „Лукойл Нефтохим””, заяви зам.-председателят на ДПС.

„Имаше едно филмче от детските ми години за Макс и Мориц. Кирил Петков и Асен Василев са като тях”, каза иронично Хамид.

На въпрос защо ДПС са подкрепили Любомир Каримански за управител на БНБ, Хамид заяви следното:

„Подкрепихме го, защото беше единствена кандидатура. Знаете, аз и от трибуната имах колебания дали да подкрепя г-н Гюров или г-н Каримански, който се представи добре на изслушванията. БНБ трябва да има управител”.

Целия разговор гледайте във видеото.

https://www.vbox7.com/play:0f47eec89b

nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене