Хотелиерите в Банско готови да посрещнат украински бежанци от морските ни курорти

Хотелиерите в курорта Банско са на линия, за да посрещнат украински бежанци от нашите морски курорти след края на този месец. Част от тях ще напуснат комплексите по Черноморието и ще се пренасочат към зимните курорти. От бранша в града под Тодорка, че ще приютят украинците, ако държавата регламентира този процес и продължи да плаща в срок.

„По този начин ще помогнем и на колегите си по морето, и на украинските бежанци. Това ще е подкрепа и за нас в сезон, в който има по-малко туристи в Банско”, заяви председателят на Съюза на туристическия бизнес в града – Малин Бистрин.

Според него ефект от идването на украински бежанци ще има за стопаните на къщи за гости, както и за хотелите, които са две и три звезди. По-луксозните комплекси няма как да са на печалба при плащане от 40 лева на човек, тъй като поддръжката на базите е много висока. Освен това петзвездните и четиризвездните хотели разчитат много в този период на конферентния туризъм. Банско може да посрещне още до 2000-3000 украински граждани, смята Бистрин.

ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене