Изложба в НПГ „Димитър Талев“за Деня на българската армия

По повод 6-ти -Ден на храбростта и Българската армия, в НПГ „Димитър Талев“ се откри изложба, реализирана по проект на Национална програма на МОН и МО: „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“.

В осъществяването на проекта се включиха ученици от 8, 9 и 10 клас, с ръководители Виолина Халевачева, Тома Балтов и Костадинка Станева, учители по история и цивилизация. Учениците се включиха в редица дейности по реализирането на проекта на тема: „История на Българската армия и нейните паметници в Неврокопско“. Те се погрижиха за паметниците на БА в гр. Гоце Делчев и региона. Създадоха фотоалбум, флаери и брошури, с цел да се популяризира историята и героите да не бъдат забравени.

На откриването присъстваха о.з. полк. Георги Партенов, о.з. полк. Костадин Балтов, о.з. полк. Стоян Кокудев, о.з. полк. Тома Добрев, представители на Военен клуб гр. Гоце Делчев, ръководството на НПГ, учители и ученици.

О. з. полк. Г. Партенов разказа на учениците историята на военното поделение в гр. Гоце Делчев. От своя страна о.з. полк. Ст. Кокудев призова за повече такива инициативи, в които да се включват младите хора.

След официалното откриване на изложбения кът, гостите, част от които са учили в нашата гимназия, с интерес разгледаха училището и изразиха възхищението си от това как се е променило то.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене