Кметът на Смолян поздрави военните и именниците

УВАЖАЕМИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ, ВЕТЕРАНИ, ИМЕНИЦИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Сърдечно Ви поздравявам по повод 6 май – Гергьовден! На този светъл ден отбелязваме и Деня на храбростта и празник на Българската армия. Добър повод още веднъж да оценим високо не само професионалната дейност на 101-ви Алпийски полк , но и тяхното значимо присъствие в много важни сфери на обществения живот на Община Смолян. Полкът е заслужил благодарността и уважението на хората.

На 6 май отдаваме заслуженото признание и почит на българските воини, защитавали с честта и живота си свободата на България и правото й да бъде независима държава. Нека да пазим техните завети и да възпитаваме нашите наследници в родолюбие. Пожелавам на българските военнослужещи здраве и сили за успешна работа, професионални постижения, лично и семейно щастие!

На този ден почитаме свети вмчк Георги Победоносец – един от символите на вечната борба между доброто и злото, останал в националната ни памет като покровител на всички, които с достойнство и чест, с воля и героизъм са се борили за защита на Отечеството. Нека всички, които празнуват днес своя имен ден, да бъдат честити и с гордост да носят името си.

ЧЕСТИТ ГЕРГЬОВДЕН!

НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ
Кмет на Община Смолян

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене