Вандалски посегателства върху новозасадени цветя и тревни площи в Банско

Само дни след като служители на община Банско засадиха красиви лалета, зюмбюли, нарциси и люляци те бяха изкоренени, някои счупени, а има и стъпкани насаждения.

Създадените апликации от цветни видове са унищожени с умисъл, като на места има изкоренени отделни цветя, а и има и много смачкани.

Унищожаването на красивите цветни насаждения, които красяха центъра на Банско и други места в курортния град предизвикаха недоволство сред много местни жители. Хората са категорични, че виновните трябва да бъдат намерени и наказани, и да платят финансова санкция. Жителите на Банско са категорични, че не бива да се допускат безконтролно нито домашни любимци, нито невъздържани компании да унищожават създадените с много старание и специално избрана визия цветни алеи в града. Мнозина отправят упрек и към тези, които са станали свидетели на унищожаването на цветята, но са били безучастни.

Красивите цветя ще бъдат възстановени, но десетки хора от Банско поискаха при случай на умишлено унищожаване  да бъдат заплащани глоби в  петорен размер и публично оповестяване на вандалите.

От Община Банско също изразяват категорична позиция, че създаденото с труд, усилия и вложен ресурс трябва да се пази, да бъде внимателно стопанисвано от всички жители на града, защото всяко засадено цвете, храст или растение създава красива атмосфера и много настроение и радва и местните хора и жителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене