Наградиха участниците в Международния детски конкурс „Южни слънца

Церемония за награждаване на най-добрите сред добрите – танцьори, певци и млади художници зарадва участниците и публиката на Международния детски конкурс „Южни слънца“. Тази година беше неговото 23-то издание, което също се превърна в най-красивата сцена на детското вълнение и изява.

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков поздрави участниците, потвърждавайки, че е истинско удоволствие за жителите на общината да споделят емоцията на Международния детски конкурс „Южни слънца“. Кметът благодари на ръководителите за огромния труд, който полагат и подкрепата, която дават на децата.

„Благодаря и на колектива на Общински детски комплекс за чудесната организация“, каза още кметът. Той връчи тази вечер ГРАН ПРИ за най-красив танц в направление „Танцово изкуство“ на Денс клуб „Кристал“ при НЧ „Братя Миладинови – 1914“, гр. Петрич. ГРАН ПРИ за най-красив танц в направление „Фолклорно надиграване“ кметът връчи на ФТА „Пиринче“, гр. Благоевград, а ГРАН ПРИ за отлично представяне и водене на дефилето заслужи МФС „Дунавски бисери“, гр. Лом. В първо направление – „Пленер живопис“ ГРАН ПРИ получи Ана-Мария Иванова от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Благоевград.

Връчени бяха и наградите, подредени след класиране от журито, в отделните възрастови групи на всяко направление в Международния детски конкурс „Южни слънца“. Сцената в Петрич отново засия от изпълненията на отличените участници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене