Александър Симов: С решението си парламентът гарантира, че няма да праща оръжия в Украйна

Решението е разумно и работи в полза на националния интерес

„Днес българският парламент прие едно добро и разумно решение. Решение, което продължава икономическата и финансовата помощ към Украйна, към бежанците у нас. Решение, което гарантира и политическата подкрепа за Украйна за членство в Европейския съюз и продължаване на всичко онова, което беше заложено като политика от преди това.“ Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ Александър Симов от кулоарите на Народното събрание и допълни: „Това е най-важното решение, което гарантира, че българското правителство няма да праща оръжия в Украйна.“

Социалистът благодари на премиера и на коалиционните партньори, че в процес на дискусия са успели да достигнат до това решение. То е подкрепено и от опозицията, което показва, че е добро.

„Най-важното, което винаги сме настоявали, което винаги е било в нашата позиция и Корнелия Нинова винаги е казвала – нито един патрон за Украйна, никакво оръжие. С решението, което приехме днес гарантираме, че това няма да се случи“, каза още Симов.

По думите му решението е разумно и работи най-добре в полза на националния интерес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене