Социалисти на „Позитано”: Мая Манолова скрои мръсния номер на кюстндилци с Бат Сали, сега се скри

Мая Манолова

Въпреки предложението на политици от ГЕРБ Манолова отказа да бъде създаден избирателен район „Чужбина” и в него да се събират гласовете отвън

Гаврата с хората от област Кюстендил, които трябва да търпят четири години за свой депутат ромския бос Александър Методиев, е продукт на червената всезнайковица Мая Манолова. Именно тя скрои на своя избирателен район този мръсен номер, създавайки и налагайки така Изборния кодекс, че да могат да се пробутват чрез партийни манипулации подобни недоносчета като Бат Сали. Това коментират социалисти на „Позитано”, които казват, че също се солидаризират с протеста на кюстендилци. Проблемът е, че преди европейските избори, когато бе готов новият изборен закон, подобни преференции трябваше да обслужват интересите на коалицията ДПС и БСП, пише фактор.бг. Тогава въпреки предложението на политици от ГЕРБ Манолова отказа да бъде създаден избирателен район „Чужбина” и в него да се събират гласовете отвън. Необходим им беше точно този механизъм, за да могат да пробиват със свои депутати в райони, където няма избиратели на ДПС. Сега просто изпълняваме закона такъв, какъвто е, потвърждава ситуацията и говорителят на ЦИК Цветозар Томов. В Кюстендил гражданите са възмутени, че Манолова не се включила вчера сутринта на протеста, въпреки че знаела за него и била поканена.

Според социалисти в ДПС много добре са знаели, че в Кюстендилско ромският бос, забъркан в афери с кражба на електроенергия и други далавери, няма шанс да стане депутат, но явно предварително са имали уверения, че гласовете за тях от Турция могат да се прехвърлят там, инак няма логика да издигат кандидат на място, където няма реални избиратели.

В Кюстендил хората смятат, че ДПС просто се гаври с обществото и го провокира към протести, налагайки подобни съмнителни лица, със скандална биография да ги представляват в парламента.

 Снимките

 1 Мая Манолова

2 Александър Методиев и Лютви Местан

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене