Ловните дружинки от ЛРС-Дупница в Смочево, Драгодан и Цървище имат нови председатели

Нови председатели имат 3 от дружинките в района, съобщи ръководителят на Ловно-рибарското дружество в Дупница Кирил Боцев.

След проведените отчетно-изборни събрания нови хора оглавяват дружините на селата Смочево, Драгодан и Цървище, където досегашните председатели не са се кандидатирали.

Председател на дружинката в рилското село Смочево е Ивайло Кондев, който заменя досегашния председател Владимир Ингилийски и работи в автосервиз в Благоевград.

Дружинката на Драгодан, обхващаща и ловците в съседните кочериновски села Бураново и Боровец, вече се оглавява от Костадин Кокаров – ел. техник в ТЕЦ „Бобов дол”, който приема щафетата от Людмил Кокаров.

Ловците в Цървище – друго от селата в община Кочериново, ще ръководи Георги Терзийски. Той има частен бизнес, поема председателството от Пламен Николов.

Преизбрани са председателите на дружинките в рилското село Пастра, град Бобошево, бобовдолските села Мали и Голем Върбовник, Коркина и Мламолово и на дружините в дупнишките селата Дяково, Тополница, Бистрица и дружинка „Спартак” –Крайници.

В Пастра председателят е Васил Алексов. Дружинка Бобошево – 9 оглавява Стефан Лунджов, Бобошево -10 – Валентин Везенков. Начело на дружинка Върбовник остава Румен Здравков. Коркинската дружинка ще продължи да ръководи ПетърТодоров. Дружинката на Мламолово, в която са и ловци от съседните Мало село и Големо село и град Бобов дол, ще продължи да ръководи Васил Васев.

Председател на дружинката на Дяково остава Божидар Данаилов, на Тополница – Валентин Цветков, на „Спартак” в Крайници – Йордан Искренов, а на Бистрица – Асен Златев.

Събранията на ловците в градовете Рила, Кочериново и Сапарева баня и селата Стоб (община Кочериново), Усойка (Бобошевска община) и Джерман (община Дупница) предстоят и ще се проведат, казаха от сдружението.

То се състои от 22 дружинки, съставени, както е известно, от ловци от шестте общини на бившата Дупнишка околия.

Тези дни ЛРС-Дупница приключи теоретичната част на курса за нови ловци, водена от инж. Алеко Динев – председател на ЛРС – София-юг.

Обучението продължава с практически занимания които ще водят дупнишките инструктори по стрелба Любомир Атанасов, Радослав Костадинов и Методи Китанов.

Изпитите на бъдещите ловци са след 5 юни.

През септември сдружението започва и курс за подборен отстрел, предназначен за ловци с опит.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене