Поредните върхове за ПГ по МСС! Първите места са наши!!!

ХХIII Национален ученически конкурс ,,За хляба наш“ със спечелено Първо място от ученичката ни Айтен Сариева с ръководител г-жа Вилдена Куртева в конкурс ,,Бабини рецепти“, а другото Първо място е за Ангел Живков в най-трудния конкурс ,,Научна разработка“ с ръководител г-жа Цветанка Бойкова, където част от журито и публиката се разплакаха от радост и умиление, като станаха на крака, за да поднесат своите аплодисменти.

Организатори са Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието – Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Празникът, посветен на Деня на Земята се финансира от Община Благоевград. По традиция се провежда в продължение на два дни, на пл. ”Народни будители”. Тази година за първи път в конкурса е включен нов раздел – „Дигитална рисунка”.

Стотици творби на деца от 15 области от страната са получени за участие в конкурса в различните раздели. В конкурс „Рисунка” творбите са 230, в конкурс „Дигитална рисунка” – 55, конкурс „Приложно изкуство” – 46, в конкурс „Макети” – 35, в конкурс „Научна разработка” – 7, в конкурс „Есе” – 28, конкурс „Разказ” – 30, в конкурс „Рецептите на баба” са над 250, а в конкурс „Сценично представяне на ритуали, драматизации, песни, танци, свързани с хляба” – 30 проекта ще бъдат представени на сцената на „За хляба наш…“.
В комисиите, които оценяваха участниците тази година бяха включени специалисти хореографи, сценаристи, музиканти.

Нашите ученици бяха наградени за първите места от г-н Илко Стоянов, кмет на Благоевград с грамоти и специално изработени плакети.
Гордеем се!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене