Димитър Гамишев: Завръщането ми в политиката не е изключено!

Само преди два дена една новина се разнесе из югозапада като мълния. Фактът, че съпругата на екс депутатът от ПП ГЕРБ Димитър Гамишев беше оневинена от съда заради извършени финансови нарушения.

Жената на бившия депутат от Гоце Делчев Димитър Гамишев -Боянка няма да връща 390 хил. лв., които е получила безвъзмездно за построяване на къща за гости. Това реши на първа инстанция Администротивен съд – Благоевград, съобщава 24 часа. Едноличната фирма на Гамишева е изградила преди 7 г. в с. Гайтаниново къща за гости на три етажа с капацитет за настаняване 28 туристи на ден в 14 двойни стаи. Получила е 389 800 лв. финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони по договор с ДФ “Земеделие”. Вследствие извършена проверка на място през лятото на 2019 г. било установено неизпълнение на задълженията по сключения договор за отпускане на финансова помощ и на 18 ноември 2020 г. е издаден Акт с определено подлежащо на възстановяване публично държавно вземане в размер на 389 800 лв., колкото е цялата помощ.., които е получила безвъзмездно за построяване на къща за гости. В следствие на този акт Гамишева завежда дело в съда, който я оправдава напълно. Актът беше един от компроматите, които с години заливаха името на Гамишев като политик.

Топ Преса единствено реши да се свърже с него за коментар. “ Не съм изненадан. Решенията на съда не се коментират, те се изпълняват. Доста време разни хора, водени от мои политически опоненти, размахваха името на съпругата ми и този акт, за да ми навредят на името. Не аз – съда опровергава всичко. “ коментира Гамишев екслузивно пред Топ Преса. На въпроса ако бъде оневинен по всички слачи, заради които той беше остранен от политиката, ще се върне ли отново на политическия терен, бившият народен представител беше лаконичен но ни насочи: “ В този живот нищо не е изключено…“ .

Припомняме, че депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставка в  заради светкавично развилия се скандал, след като в сайта „Биволъ“ бе публикувана информация за опита му за избягване на данъци чрез прехвърляне на задлъжнялото си дружество на сламена фирма. Новината за оставката бе обявена от парламентарната трибуна в отговор на декларация на БСП, че случаят с Димитър Гамишев олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ – „ако си член на ГЕРБ, можеш да не плащаш данъци, да извършваш контрабанда, да пренасяш суджуци и да овладяваш областни центрове“. Случаят се развива на фона на признанието на НАП от последните дни, че несъбраният ДДС от влезли в сила ревизионни актове за периода 2000 – 2017 г. е общо близо 6 млрд. лв. и че данъчните работят усилено да намалят ДДС измамите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене