1200 участници посреща днес Петрич за Международния детски конкурс „Южни слънца“

В топлата прегръдка на Петрич, на сцената на площад „Евтим Евтимов“ ще изгреят стотици детски усмивки и таланти. Още днес градът ще посрещне 1200 участници – деца и ръководители в Международния детски конкурс „Южни слънца“, организиран от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата – София, община Петрич, ЦЛПР-ОДК. Той се провежда под патронажа на кмета Димитър Бръчков.

В утвърдени вече четири направления с по три възрастови групи ще се състезават участниците. Това са направление „Пленер“, направление „Народно пеене“, направление „Фолклорно надиграване“ и направление „Танцово изкуство“, в което има 4 раздела – за мажоретни танци, за модерни танци, за характерни танци и за хип-хоп и брейк танци. Младите художници от цялата страна ще творят в направление „Пленер“ в прекрасната и зареждаща с енергия местност Рупите. На открита сцена на площад „Евтим Евтимов“ ще бъде съревнованието в останалите три направления на Международния детски конкурс „Южни слънца“. Те ще представят 126 изпълнения – народни песни и танци. От тях 46 модерни танца, 45 народни песни и 35 модерни танца.

По традиция и тазгодишното издание на конкурса ще бъде открито с дефиле по централните улици на Петрич до сцената на градския площад. Началото ще бъде поставено в 18.30 часа днес от кръстовището на улиците „Рокфелер“ и „Цар Борис III“. В 19.00 часа започва празничният концерт за официалното откриване на Международния детски конкурс „Южни слънца“.

Награждаването на победителите в отделните възрастови групи и направления ще бъде на 4 май (сряда) от 19.30 часа. През деня на 3 май и 4 май ще се проведе състезателната част.

Община Петрич и ЦЛПР-ОДК с радост очакват участниците в Международния детски конкурс „Южни слънца“, защото Петрич винаги ще бъде голямата сцена на детския талант и градът на приятелството!

ИВАН ИВАНОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене