Областната конференция на АБВ-Благоевград избра ново ръководство

Областната конференция на АБВ-Благоевград избра ново ръководство на организацията. За председател е утвърдена досегашният младежки лидер Йорданка Борисова.

В областния съвет са избрани 21 активисти от 13 общини в Пиринско. В дневният ред на конференцията залегна и избора на делегати за 4-тия Конгрес на ПП АБВ, на младежката и женската организации, както и номинации за членове и ръководство на Националните съвети на организациите.

Новоизбраният областен председател акцентира върху необходимостта от активизиране на структурата и предложи конкретни стъпки и действия.

От централата на партията подчертаха, че АБВ винаги е давала път на младите и това е заслуга и на младежката организация, която с годините изгражда млади и подготвени лидери като Борисова и нейният избор за областен председател е показателен. Заячка акцентира и на участието и приноса на АБВ в рамките на коалиция „БСП за България“ за секторните политики и подчерта общите принципни позиции, които защитават представителите й по отношение на кризата с газа и ситуацията с оръжието за Украйна.

Костадинов благодари на актива за работата им за увеличаване на структурите на АБВ в общините и призова за започване на подготовката за местните избори през следващата година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене