Седмична прогноза за времето за 2-8 май

През нощта срещу вторник и във вторник ще бъде предимно облачно, в много райони с превалявания от дъжд, над 1500 метра – от сняг. Вятърът от изток ще отслабне. Дневните температури ще се понижат още. Вечерта валежите ще спрат, през нощта срещу сряда и облачността ще се разкъса.

В сряда облачността ще е разкъсана, преди обяд в много райони до слънчево време. Слаби краткотрайни валежи са възможни в следобедните часове само на отделни места и с по-голяма вероятност в югозападната част от страната. Дневните температури ще се повишат, но сутринта отново ще е хладно.

В четвъртък и петък вятърът ще е югоизточен, първия ден – слаб, втория – до умерен. Ще се затопли още и максималните температури в четвъртък ще са предимно между 21° и 26°, по-ниски – по Черноморието. Сутрин ще бъде предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места, главно в югозападната половина от страната, ще има превалявания, придружени с гръмотевици.

В събота ще остане неустойчиво, с повишена вероятност за превалявания на повече места, главно в Западна България и Родопската област. Дневните температури слабо ще се понижат.

В неделя сутринта ще има и слънчеви часове, но около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток и дневните температури ще са по-високи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене