По-чист, по-зелен и цветен Златоград

Община Златоград се включи в световната инициатива Ден на Земята като организира кампания за садене на фиданки и зацветяване на обществени места. „Приоритет на местната власт е да покаже и научи децата и младите хора да общуват с природата, да се грижат за нея и да я пазят“, коментира кметът Мирослав Янчев.

Центърът за подкрепа за личностно развитие и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към Община Златоград организираха и засадиха различни видове дръвчета на територията на града. Тази година се засяха 2 броя „див рожков“ (Cercis siliguastrum), 6 броя „китайски мехурник“ (koelreuteria paniculata), 2 броя китайска метасеквоя“ (metaseguaoia gluptostroboides) и 2 броя „шестил“ (acer platonoides). С новите дръвчета се облагороди зелената площ на ул. „Беловидово“, зад сградата на Общинска администрация Златоград.

През месец април бяха благоустроени и зелени площи в централната градска част. По мостовите съоръжения и декоративните цветарници бяха засети летен разсад и каскадни цветя.
В пролетната кампания за „По-чист, по-зелен и цветен Златоград“, организирана от Общинска администрация, се включиха служители от администрацията, служители и потребители на социалните центрове в града, детските градини и детската ясла, Гранично полицейско управление и РС „Пожарна безопасност и защита на населението“. Почистени бяха прилежащи терени към общински пътища и замърсени зони в различни участъци.

Общинска администрация Златоград изказва благодарност към всички, които взеха присърце отправения призив и проявиха своята гражданска отговорност към природата около нас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене