Полицията издирва попа на Баница, измамил с пари жени от селото

105859-pop

Полицията обяви за издирване свещеник от врачанското село Баница. Местният свещеник събрал средства от жените в селото за екскурзия, но изчезнал с парите, съобщава bTV.
Когато отец Кирил споделил, че организира екскурзия до Кръстова гора, пенсионерката Цветана Александрова тутакси се записала. Броила общо 45 лева за себе си и за снахата.
„Като го гледаш така, изглежда хрисим, едни очи отворил така кротки, като на ягне, и имаш вера в него, разбираш ли”, казва ужилената Цветана Александрова.
Отец Кирил измамил общо двайсетина съселяни.
„И изгоряхме, не сме ходили никъде, и най-много се опасяваме, дето от данните на паспорта, че може да направи нещо, ами може да изтегли пари с тия данни, да му станем като поръчители”, тревожи се Радослава Радоева от врачанското село.
Докато майката на отец Кирил обяснява, че синът ѝ е на лекции, той ѝ звъни по телефона и обяснява, че утре ще върне парите. Хората от селото обаче не вярват.
„Киро обича да живее като бохем, изпукал ги е за една вечер и тия ще чакат да ходят на екскурзия”, намесва се в селската драма Тотка Йорданова.

Потърпевшите са дали показания в полицията, тя пък издирва свещеника.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене