Шефът на Пътно управление Ив. Кунев иска да придобие общинска земя под магазина си в „Еленово“ срещу заменка с никому ненужен парцел

Бившият общински съветник от ГЕРБ в Благоевград и настоящ шеф на Областно пътно управление Иван Кунев ще се опита в петък да стане собственик на общински имот не чрез покупка, а чрез замяна.

Кунев настоява да развали съсобственост с общината на мястото, където преди години построи основния си магазин за строителни материали. В целия имот от 1821 идеални части общината притежава 334 части. В замяна на общинските дялове Кунев предлага да прехвърли на общината 252 кв.м, представляващи част от алеята към магазина му и съседната кооперация, като доплати разликата в квадратурата, изчислена на 13 944 лв. без ДДС. Без замяната той трябва да плати 39 520 лв. без ДДС за общинския дял.

Още през 2005 г. Кунев купил 1477 кв.м в „Еленово“ от Пламен и Величка Ушатови срещу 20 004,50 лв. Към онзи момент имотът граничи с частен плувен басейн и е доста атрактивно място, впоследствие обаче на мястото на басейна изниква висока кооперация, в която опират 250-те кв.м, от които бившият общински съветник иска да се отърве. На практика предложеният за замяна парцел не може да бъде използван за нищо, въпреки че по документи на него е разрешено ниско застрояване до 10 метра.

Искането на Иван Кунев за замяната има положително становище на комисията по икономика, чийто председател е съпартиецът му от ГЕРБ Красимир Роячки, и на комисията по устройство на територията с председател Васил Миладинов.

Утре ще стане ясно дали екссъветникът ще успее да придобие имота.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене