Готвят нов проект за детска градина в село Първомай

В момента се подготвя нов проект за идграждането на детска градина в най-голямото петричко село Първомай, където живеят над 3500 души.

Още през март 2017 година бе разчистен теренът край сградата на детската ясла в селището. Блъсната бе стара постройка, на чието място трябваше да се построи нова сграда и топла връзка между нея и тази, в която и в момента се обучават децата. Кметът на Първомай Иван Митрев каза, че старият проект е бил доста скъп и това наложило да се прави нов.

„Няма как да се пристъпи към строителство без необходимите проекти. Те трябва да са изрядни и всичко да е предвидено – строителство, ВиК, енергоснабдяване. За нас е много важно да осигурим на децата по-добра среда за престой и обучение в детските градини. Първомай наистина се нуждае от нова детска градина, тъй като има много деца”, заяви Минка Салагьорова, зам.-кмет на община Петрич по строителството.

За село Първомай преди 12-13 години имаше проект за изцяло нова детска градина, но стойността му бе около 2 милиона лева. Сумата бе непосилна за общината и ръководството взе решение да разшири сегашната база, което ще излезе няколко пъти по-евтино.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене