През май започва изографисването на храм „Св. Висарион Смоленски“

Стотици православни родопчани присъстваха на литургията за Възкресение Христово в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“. Следващия месец започва изографисването на най-голямата църква в Родопите, построена преди 16 години и втора по големина и величие след храм-паметника Александър Невски в София.

Архиерейският наместник на Смолянската духовна околия, епископ Висарион възглави Пасхалното среднощно богослужение. На Великден той се моли за благодат, милост и мир от възкръсналия Господ Исус Христос!

На богослужението присъстваха и основните ктитори на храма Здравка и Тодор Баткови. Той обяви, че другия месец започва изографисването на църквата.

„Моля се за здраве и за благоденствие. За това децата ни да спрат да напускат Родината и тези, които са я напуснали, да се завърнат. Моля се за по-разумни политици, от които съм дълбоко разочарован. Моля се за извинение в тези тежки години, в тези тежки времена – на народа, на интелигенцията, на мюсюлмани, на християни. Отделихме една сериозна сума, която ще обявим, и ще поканим по проекта всеки, който желае, да си нарече, да си внесе, 16 години минаха, време е вече да се изографиса храма“, каза Тодор Батков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене