Явор Колев се срещна с ученици в Гоце Делчев

В Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев посрещнаха специалистът по кибер престъпления Явор Колев. Учениците от V, VI и VII проследиха с интерес лекция по киберсигурнист, чиято цел е да запознае подрастващите с опасностите, които ги дебнат в интернет и с начините за справяне с тях. Лектор бе уважаваният експерт Явор Колев, който, след като запозна учениците със същността на киберпрестъплението, пристъпи към невидимите, но напълно реални заплахи в интернет пространството. За целта той представи кратък филм, представящ истинска история за деца, жертви на кибертормоз.

Поради факта, че децата са едни от най-лесните жертви на такива престъпления, г-н Колев посъветва учениците да бъдат много бдителни при общуване с непознати в интернет, тъй като много често зад профила на извършителя на престъплението се крие фалшива самоличност. Особено внимание обърна и на личната информация и съдържанието на снимките, които децата могат да бъдат предизвикани да публикуват в интернет пространството, като разказа истински истории на деца, станали жертва на сексуален тормоз.

Отвореният час е част от социалния проект за превенция на онлайн тормоза и посегателството над деца на застрахователна компания „Лев Инс“. Кампанията обхваща цялата страна и включва информационни активности, обучения с ученици, учители и родители, в комбинация с представяне на решения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене