Моряците от “Царевна”: Стреляха по кораба, руснаците ни пазеха

В Мариупол край кораба „Царевна“ със сигурност са се водили военни действия. Това сподели Стефан Янев от екипажа, след като кацнаха на българска земя. „Над 10 попадения има на парахода, никой не може да ги преброи“, каза още той. Думите му се потвърждават от излезли по-рано през деня в руски Телеграм-канал кадри на ударения от снаряд „Царевна“.

“Страшно беше. Война е”, бяха първите думи на моряците от кораба „Царевна“, които пристигнаха у нас след като прекараха повече от 50 дни на пристанището в Мариупол. „Не е приятно да те стрелят отпред и отзад. Военните действия се водеха в района на нашия кораб. Има щети по кораба“, разказа Стефан Янев, който е трети механик на кораба. И добави, че когато са се водели военни действия, всеки се криел, където намери. На въпрос как е протекла евакуацията, те отговориха, че в един момент са взели нещата в свои ръце: „Трябваше да направим крачката и да слезем от кораба“.

„Руснаците се държаха с нас много добре. Ескортираха ни, пазиха ни. Много човешко отношение“, споделиха моряците. Попитани коя е била най-рисковата ситуация, отговориха, че са били много. „Надявам се до седмица-две да се приберат и останалите моряци“, каза Даниел Стефанов, мениджър на компанията, която управлява кораба „Царевна“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене