Младежи на ГЕРБ от цялата страна се включиха в инициативата „Да пуснем корени в България”

За 12 път областната организация на МГЕРБ-Благоевград проведе инициативата „Да пуснем корени в България”. За пореден път младежи от цялата страна се събраха на Рупите край храма на баба Ванга и засадиха 26 дръвчета.

В инициативата взеха участие областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новков,председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, членът на Изпълнителна комисия Цвета Караянчева, евродепутатът Асим Адемов, народните представители Костадин Стойков от Петрич и Ирена Димова от Монтана, кметът на Петрич Димитър Бръчков, основателят на инициативата и кмет на Враца Калин Каменов, областният координатор на МГЕРБ-Благоевград Александър Петков, общинските ръководства на ГЕРБ в областта и младежи от цялата страна.

„След толкова години отвърдихме тази инициатива като един от стълбовете на младежката организация, защото „Да пуснем корени в България” неизменно се свързва с МГЕРБ”, заяви председателят на младежката организация Георг Георгиев. Той подчерта, че всеки един млад човек представлява корен в нашата държава – расте и се развива, учи и израства тук. „И това не е срамно, напротив. Има хора, които не са като нас, а са млади хора. Идвайки насам слушах т.нар.говорителка на правителството Лена Бориславова, която каза, че онзи ден, когато тържествуваше грозното, пошлото, антидемократичното, това срещу което вие се борите всеки ден, те били радостни и еуфорични. Незаконният арест на едни невинни хора, ги карало да тържествуват и да бъдат в еуфория. Трябваше Лена Бориславова да дойде пред ГДНП и да види колко точно еуфорични бяхме всички ние и да споделим с нея тази еуфория”, коментира Георг Георгиев. По думите му, ако в тези дни, тържеството вместо да бъде на празника, на разбирателството, е тържество на грозното и подлото, то тогава младите хора на ГЕРБ няма да се присъединят.

„Тази иницианива е символът на това, което ние толкова години с работата си постигнахме – България да бъде едно достойно място. Място, което да сравняваме с онези западни държави, на които се възхищаваме, но непривнасяме техния пример. Нека бъдем смирени, но не и примирени”, заяви председателят на МГЕРБ.
Цвета Караянчева, подчерта, че се правят опити да ни разделят, да кажат, че някой, който идва отвън е по-умен от този, който е избрал да работи и да гради тук.

„Знаем проблемите на всеки един регион. Оказа се, че след три избора не можаха да смачкат ГЕРБ, арестуваха лидера ни, но ние сме тук, защото сме открити, защото обичаме България. Ще се противопоставим на тази хунта скакалци, които искат да опоскат държавата, искат да ликвидират това, което ние сме направили. Каримански вчера казва взели са милиарди от резерва, та ти си от управляващите. Те нямат програма за управление, не си говорят помежду си, а си развиват отношенията”, каза Караянчева. По думите й ГЕРБ е народната партия, а не високомерни жълтопаветници, които не знаят какво да правят.

Националният координатор Никола Николов бе категоричен, че след като инициативата се е отвърдила като емблематична през годините, вече ще се развива в цялата страна. „Събрали сме се толкова много хора, това показва че си харесваме държавата, вложили сме много усилия и труд да я направим такава, каквато изглежда днес и трябва да продължим без значение, че отвреме навреме се появяват едни хора, които вместо да съграждат си мислят, че всичко започва от тях”, коментира Никола Николов.

„12 година заедно споделяме Цветница – този семен празник. Това показва, че сме сплотени и заедно споделяме и хубавото, и лошото. Организацията в Петрич отново се справи перфектно, затова пак край храма на Ванга и днес празнуваме живота, празнуваме приятелството”, обърна се към всички областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков.
Основателят на инициативата и кмет на Враца Калин Каменов припомни как е възникнала идеята преди 12 години и благодари на фондация „Ванга” за подкрепата.”Засадили сме вече над 1200 дръвчета, вече имаме гора. Надявам се да правим това във всеки град”, заяви Калин Каменов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене