Доброволци почистиха и окосиха зелените площи в село Самуилово

Акция по почистването на зелените площи се проведе в петричкото село Самуилово. В продължение на няколко дни доброволци не спряха да работят с косачките, за да окосят избуялата трева в градинките, детските площадки и край стадиона. Окастрени са храстите край кътовете за игра на хлапетата, почистени от отпадъци са почти всички райони в населеното място.

В близките дни ще започне боядисването и освежаването на пейки, беседки и детски съоръжения за игра. Хората в Самуилово очакват Община Петрич да осигури специализиран автомобил, който да измие основно улиците в селото.

Най-важното е, че много местни жители участват в кампаниите, с които селището става по-чисто, по-красиво и по-зелено. И го правят със сърце и душа.

„Призивът ми към останалите е да почистват редовно край домовете си, тогава няма да се налага да правим често акции по почистване на нашия общ дом – Самуилово”, заяви кметът Кирил Стоянов.

Преди два месеца той и негови съселяни засадиха над 30 червени декоративни сливи. Скоро ще има нови кампании по озеленяването на тротоарите край Подгорския път.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене