Очаквано, най-атрактивно за участници и гости се оказа състезанието в категория „Модно ревю“, подробен видео запис от което, Топ Преса предлага на своите зрители.

ВИДЕО:В Гоце Делчев приключи Националното състезанаие „Млади таланти в модата“

Националният кръг от състезанието се проведе в гр. Гоце Делчев в периода 13 – 15.04.2022 г.  за който са класирани 15 отбора от различни учебни заведения в цялата страна. Те се състезаваха в три категории – модно ревю, художествена скица и сръчни ръце. Учениците бяха оценявани от комисия, съставена от специалисти и експерти в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло, като темата бе „Минало в бъдеще време“.

Събитието се организира от Министерството на образованието и науката, в партньорство с Националната Асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“.Националното състезание “Млади таланти в модата”, което тази година се провежда в гр. Гоце Делчев. Домакин е НПГ „Димитър Талев“ с подкрепата на община Гоце Делчев, а официалното откриване на състезанието се състоя в комплекс „Uva Nestum Wine & SPA“.Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и заместник-кметовете Богдан Боцев и Саид Иброш присъстваха на националния кръг от състезанието. Участниците в състезанието бяха приветствани от директорът на НПГ „Д. „Талев“, Мария Георгиева, началникът на РУО Благоевград, Ивайло Златанов и управителят на „Пирин текс“ ЕООД Продакшън, Бертрам Ролман Целта на състезанието е да се предостави възможност на учениците, обучаващи се в професионалните гимназии да демонстрират уменията си пред бизнеса и обществеността. Днес станаха ясни класациите в различните категории на състезанието които бяха обявени от експертните комисии.   Очаквано, най-атрактивно за участници и гости се оказа състезанието в категория „Модно ревю“, подробен видео запис от което, Топ Преса предлага на своите зрители.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:

Наградата за за цялостно представяне се присъжда на ПГООБЛ. „Княгиня Мария-Луиза“, София

категория Художествена скица – Ванеса Иванова – ПГО Княгиня….

категория: Сръчни ръце – Ибон Манова – ПГО КМЯГИНЯ..

Класиране за отделните катгории:

категория „Модно ревю“

първо място:ПГД – по дизайн“Елосавета Вазова“, София

второ място: ПГО „Недка Лазарова“ Русе

трето м ПГО „Ана  Май“- Пловдив

категория „Удожествена скица“

първо място: Микаела-Хюлия Бакалова, Пг по моден дизайн В. Търново

второ място: Хюлия Халилова ПГ по техника и лека промишленост гр. Попова

трето място: Искра Иванова ПГО „Ана Май“ Пловдив

Категория „Сръчни ръце“:

първо мястоа: Есра Сами – ПГ по транспорт, обслужване и лрка промишленост, гр. Добрич

второ място: Таня Славково – ПГ по механоелектротехника „Ак. Ангел Балевски“

трето място:Теди Георгиева – ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии гр. Ямбол

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене