Един различен час по литература в читалищната библиотека на Белица

В месеца на детските книги и четенето, читалищната библиотека на Белица посрещна ученици от Професионална гимназия „Никола Вапцаров“ за един различен час по литература.
Водени от учителката по български език и литература Гергана Тричкова, учениците се запознаха с история на библиотеката, водеща началото си от 1885 г. с първите поучителни книги от малкото библиотечно сандъче, като „Требник“ – молитвеник от 1885 г. върху който все още е останал отпечатък от горящите свещи над него , „ Огненият ангел “ 1850, „Българска история на народните училища„ 1880 г. , „Българска енциклопедия“ 1926 г. на братя Данчови и мн. др. , представени от библиотекаря Катя Веселинова .

Впечатлени от съхранените старопечатни издания и богатия библиотечен фонд , учениците споделиха възхищението си от безценните запазени книги и си обещаха редовно да посещават библиотеката, да черпят знания от съкровищата й.

Атидже Мизур от 10 „а“ клас на гимназията прочете откъси от „Най-хубавото място на света е точно тук „ на Франсес Каре Сантос – роман в който някои намират път към себе си, други частица от смисъла на живота, а трети просто най-хубавото място на света. Роман за търсенето на пътя към себе си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене