Дърводобивни фирми в Пиринско излязоха на протест, за 2 часа блокират Е-79 край Симитли /Снимки/

Дърводобивни фирми от Благоевградска област излязоха на протест точно в 11 часа днес на ПП Е-79 в района на Симитли. Причината за недоволството – високите цени на дърводобива.

Протестът е заради изкуствено създадения дефицит на дървесина, който води до повишаване на цената.

На разклона за Разлог са се събрали около 500 работници, които са издигнали плакати с искания “Не убивайте малкия и средния бизнес”, “Ние искаме работа в нашата България”.Председателят на управителния съветна Сдружението на дърводобивните и дървопреработвателни фирми в Пиринско Александър Тумбев обясни, че има голям проблем при провеждането на електронните тайни търгове, тъй като на тях не знаят реално колко играчи участват, а и са изправени пред рискове като внезапно спиране на ток или интернет, при което губят гаранции в размер на 10 000 лева. Затова настояват търговете да са явни, с явни участници, както и да се освободи повече количество дървесина, тъй като в момента такава няма и много фирми са изправени пред фалит.

Дърводобивни фирми в Пиринско излязоха на протест, за 2 часа блокират Е-79 край Симитли /Снимки/ снимка 1Дърводобивни фирми в Пиринско излязоха на протест, за 2 часа блокират Е-79 край Симитли /Снимки/ снимка 2Дърводобивни фирми в Пиринско излязоха на протест, за 2 часа блокират Е-79 край Симитли /Снимки/ снимка 3Дърводобивни фирми в Пиринско излязоха на протест, за 2 часа блокират Е-79 край Симитли /Снимки/ снимка 4Дърводобивни фирми в Пиринско излязоха на протест, за 2 часа блокират Е-79 край Симитли /Снимки/ снимка 5Дърводобивни фирми в Пиринско излязоха на протест, за 2 часа блокират Е-79 край Симитли /Снимки/ снимка 6

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене