Ремонтират параклис на два века в санданското село Дебрене

Каузата на Сдружение „Асоциация Ен Пи”-Сандански за ремонта на вековния параклис „Свети Николай Чудотворец” в санданското село Дебрене успя. С помощта на доброволци се поправи покривът на храма, който бе протекъл и имаше риск за по-сериозни щети.

Параклисът е построен преди повече от 150 години. Намира се в горната махала на Дебрене. В първия ден от великденските празници тук се стичат хора от цялата околност. Сградата на храма дълги години е била занемарена. Затова Сдружение “Асоциация Ен Пи” стартира кампания за набиране на дарителски средства за ремонт на покрив и облагородяване на дворното място.

Целта на сдружението е до Великден да монтира нови пейки край храма, да изчистят от отпадъци района, да орежат храстите. „Ние искаме да осигурим уют за хората, които посещават този параклис. За нас благотворителността е основна задача.

Преди малко повече от месец раздадохме мартеници на жителите на село Пирин. За Великден ще им занесем хранителни продукти. Радващо е, че намираме съратници във всички тези наши инициативи”, споделят от „Асоциация Ен Пи”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене