Възстановена е туристическата пътека към Стобските пирамиди. Днес тя беше официално открита, в присъствието на директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов

Пътеката е с дължина от един километър и очаква български и чужди туристи

„В продължение на една година възстановихме всичко, включително и тази дървена къщичка зад мен. Благодаря на колегите от „ДГС Рилски манастир“, които дадоха всичко от себе си в една година, в която възстановиха всички архитектурни елементи. Щастлив съм, че съм директор на това горско стопанство. Благодатя на ЮЗДП за помощта. Сега е седмица на гората и искам да пожелая на всички лесовъдите да бъдат живи и здрави. Сега имаме честта да се занимаваме с еко туризъм в района. През последните две години бе направен 8-километров горски път, изградихме три баража, които „овалят“ бурните пролетни води, каза Георги Кабзималски, директор на „ДГС Рилски манастир“ и уточни, че билетите за посещението ще струват два лева за възрастни и лев за деца и пенсионери.

Обновяването на обекта е направено за около 45 000 лв. Обновени са архитектурни елементи, парапети, беседки, кътове за отдих и пейки.

Директорът на ЮЗДП – инж. Дамян Дамянов уважи събитието по откриване на пътеката.

„Работим посока изграждане на нови съоръжения, еко пътеки, поддържка и изграждане на горски пътища, закупуване на територии от частни лица. Това са основните приоритети, които работим пред последните години и мисля, че се справяме“, каза инж. Дамянов пред журналисти.

В днешния ден, макар и делничен, не липсваха желаещи да се разходят сред природата. През уикендите посещаемостта на района е значителна, а тази пътека дава възможност за пълноценна разходка и приятен отдих сред чистия въздух.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене