Посегателство срещу свободното слово! Взривиха журналист!!!

Новинарят загина на място в автомобила си на път за работа, което разбуни духовете сред колегите му в различни медии в цял свят

Става дума за известния руски журналист Павел Шеремет, който загина в украинската столица Киев. Това съобщава „Украиниска правда”.

В момента полицията работи по казуса и отказва да обяви дали става дума за атентат срещу 44-годишната медийна звезда, или проблем със самия автомобил. Това тепърва ще се разследва, но в крайна сметка малцина вярват, че истината ще излезе наяве.

Що се отнася до повече подробности, единственото, което се знае е, че взривеното возило принадлежи на шефката на „Украинска правда” Елена Притул, с което някои предполагат, че всъщност се е целял атентат срещу нея. Това обаче е малко вероятно, защото Павел Шеремет е управлявал возилото почти непрекъснато и не е имало съмнение кой го ползва.

В Киев 44-годишният журналист живее през последните пет години. От 2012 година сътрудничи на „Украинска правда”, а от септември 2015 година има авторско предаване по „Радио Вести”. До идването си в Украйна Шеремет работи в обществения „Първи канал” на Руската държавна телевизия, един от водещите е и на програмата „Время”. Слиза от екран през 2008 година и стана редактор „политика и общество” в списанието „Огоньок”.

Убийството предизвика вълна от коментари и недоволство от страна на журналисти от цял свят, които искат справедливост и са възмутени от начина на действие срещу свободното слово. Този тип поведение, определян преди като характерен за Русия се оказва, че е намерил „добра почва“ и в другите съветски републики, където започва все по-сериозна вълна на насилие над журналисти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене