Трима братя от Ключ пишат история с голове за яворовите листа в пиринската бундеслига

Футболният календар на зона “Струма 2” тотално обедня след рестрикциите от страна на БФС към част от участниците в групата основно заради съпричастността им към каузата на Димитър Бербатов в борбата му президентското кресло в родния футбол. През последния уикенд се игра само един мач в Яворница. Там едноименният тим разби с 4:0 един от челниците “Светкавица” /Митиново/, но битката между листата и мълниите ще се запомни с  друго. Всезнаещата Уикипедия мълчи по въпроса дали има друг подобен прецедент в двубой като този, в който трима братя съотборници се разписват в рамките на 90 минути. За място в световната футболна статистика претендират представителите на най-футболното село в Петричка община – Ключ. Това са близнаците Веселин и Любомир Таневи и баткото Иван, които през пролетта се събраха в пълен комплект в състава на съседите от Яворница, чийто тим изживява своя футболен ренесанс и след 10-ата си победа в кампанията се изкачи до 2-то място във временното класиране, на 1 т. от водача “Подгорец” /Коларово/, който заедно с още няколко отбора нареди два нулеви уикенда в очакване на амнистия. Още във 2-та мин. Иван Танев разпечата вратата на гостите, в 14-та мин. и по-якият от близнаците – Веселин, който е многократен медалист от родните първенства по борба в тежка категория, удвои домакинския аванс. Секунди преди паузата Илия Ризов направи разликата класическа, а в 88-та мин. дойде ред да се разпише и на бившия професионалист с екипите на “Ботев” /Враца/ и “Струмска слава” /Радомир/ Любомир Танев. Отлично с двубоя се справи съдийска тройка от Петрич Ил. Илиев-Колина, Хр. Божков и Б. Димитров. Трофейното пиво за играч на мача заслужи Владислав Петров, който беше господарят в средата на терена победителите.

Тримата братя Таневи се поздравяват след поредния фамилен гол, а ден след историческото постижение отпразнуваха рождения ден на баща си Георги

“Отборът ни е доста силен, зимните попълнения Любо Танев и Иван Златков вдигнаха класата. Сега ще картотекираме и миналия през “Пирин” /Благоевград/ и “Беласица” млад вратар Дейвид Василев, като така ще имаме вече по двама играчи на всеки пост и ясна цел – да станем шампиони в зоната. Дано върнат другите отбори, за да бъде честна битката. Като се пооправи времето, ще продължим и работата си по инфраструктурата на стадиона, възнамеряваме да сложим седалки на трибуните, които с общи усилия построихме. Тренировки подновява и детската формация, изобщо при нас никога не е скучно”, коментира човекът-футбол в Яворница Божидар Яков, който макар и с десетина допълнителни килограми около талията се появи в игра след почивката срещу “Светкавица”.

Вл. Петров грабна наградата за играч на мача, след като вещо дирижираше играта на листата
Четвъртият голмайстор Ил. Ризов в схватка с крилото на мълниите В. Тодоров

В средата на класирането дръпна очакващият връщане в първенството тим на “Струма” /Марикостиново/ след служебно 3:0 срещу отказалия се “Вихър” /Кавракирово/.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене