Пирин показа мъжество! Геройски обрат за благоевградчани

Пирин (Благоевград) постигна много важен домакински успех с 3:2 над Етър (Велико Търново) на ст. „Христо Ботев“ в мач от XVIII кръг на Първа професионална лига. Герой за “орлетата” стана Станислав Костов, който реализира два гола.

Двубоят започна равностойно, като в самото начало нямаше много положения пред двете врати. Първият гол в срещата падна в мрежата на Благой Макенджиев. Автор на попадението бе Ерик Почански в 35-ата минута, който се възползва от грешка в защитата на домакините.

През втората част „орлетата“ излязоха като преродени и само за 2 минути направиха пълен обрат. Румен Сандев изравни в 51-ата минути, а Костов даде предимство на благоевградчани минута по-късно.

Радостта за домакините бе кратка, защото Иван Стоянов изравни за 2:2 от дузпа в 64-ата минута.

В 76-ата минута Станислав Костов оформи крайния резултат, след като засече центриране на Конър Хендерсън и донесе трите точки за тима на Милен Радуканов.

Проблемите пред състава на Етър стават все по-сериозни. Новакът в елита е в серия от три поредни загуби. „Болярите“ се намират на 13-о място с актив от едва 15 точки. Пирин пък записа втора поредна победа и вече има актив от 19 точки.

/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене