От “Активни потребители” посочиха капаните при резервацията на почивка за празниците

Ако има нещо, което се откроява сред сигналите за нередности, подадени от потребители около празниците, това са резервациите за почивки. Констатацията е на изпълнителният директор на асоциация „Активни потребители“ Богомил Николов.

„Има едно универсално правило. По празниците човек бърза. По-добре е да се резервира по-рано, за може да се прочетат условията на спокойствие. Тогава хората са припрени и  така идват пропуските“, разясни Николов.

Уловките обикновено са в договорите.

„В малките букви. Има най-различни хватки и капани. Последният сигнал, който получихме, беше за направена рано резервация за екскурзия и сключена застраховка „Отказ от пътуване“. Уловката тук е, че те ви предоставят тази застраховка една седмица преди пътуването, а идеята й е можеш да я използваш още днес, в момента, в който си внесъл капарото. Отказът от пътуване може да не стане последният ден, може да се наложи още утре. Това е нещо, което човек трябва да знае предварително, за да го изиска“, поясни той.

Често срещани са дублираните резервации, несъответстващата стая, недобро изхранване, липсващи допълнителни услуги и неработещи  басейни.

В България хората най-често остават недоволни от обслужването, обобщи Николов.

kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене