Избраха адвокатски сътрудник за шеф на новия Център за настаняване на бездомни в Дупница

Община Дупница избра адвокатски сътрудник за шеф на новия Център за временно настаняване. Теменужка Дилова е получила 9 точки при препитването, опонентката й Надя Коларова е оценена с 2. От местната администрация информират, че договор ще се сключи с класирания на първо място участник, но все пак има 7- дневен срок за подаване на възражения срещу получените оценки.

Това е втори конкурс за поста. Както съобщихме, при първата процедура комисията отхвърли и трите кандидатки. Документи бяха подали Сашка Михайлова, Даниела Асенова и Евелина Шилегарска, но те не успяха да се класират напред. Затова се организира нов конкурс, като срокът за подаване на документи беше само три дни- до 30 март.

За центъра се набираше пълен екип, но останалите позиции бяха запълнени набързо. За социални работници бяха избрани Мариела Райнова и Стефка Трезийска,за медицински сестри Анка Чорбаджийска и Кръстана Лазарова.

Първа копка на новия Център беше направена през март миналата година, в момента предстои откриване. На място през зимните месеци ще се предлагат покрив и топло легло ще бездомни хора. Изграждането на центъра беше финансирано по проект на стойност около 500 000 лв. Той е капацитет 10 места, има единични, двойни и тройни стаи със самостоятелни бани, пригодени за хора с двигателни увреждания. До момента иначе в Дупница работеше кризисен център, където през зимата бяха настанявани хора, останали без дом.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене