Къде ще отиде великденската добавка на пенсионерите?

Голяма част от пенсионерите вече са направили план за великденския пакет

Великденската добавка на пенсионерите ще бъде похарчена предимно за празничната трапеза, но и за разсад за градината. Това установи проучване, цитирано от „Телеграф“.

Възрастните хора ще получат еднократно по 70 лева, за да бъдат подпомогнати заради скока на цените. Парите ще бъдат изплатени на 15 април, като кабинетът предвижда 142 888 760 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване.

Голяма част от пенсионерите вече са направили план за великденския пакет. Семейство от Гълъбово е предвидило бонусът на мъжа да отиде за агнешко, с което да почерпят децата и внуците си за празника. Другите 70 лева на съпругата пък ще се похарчат за салати, козунаци и яйца.

Семейството вече е капарирало в магазина агнешки бут за трапезата на Великден. Възрастна дама от Лудогорския край пък чака внуците си с нетърпение за празника. Жената ще им направи подарък, като им даде по 20 лева на тримата. Дядо Косьо е предвидил бонусът да отиде за подарък на сина му, който има празник.

„С добавката ще купя разсад за градината. Вече поръчах 30 корена домати и краставици. С парите на мъжа ми пък ще напазарувам за празника – домашни яйца, малко агнешко, салати, защото очакваме децата да дойдат на гости“, коментира Мария Митева от Раднево.

Трапеза

Козунаци и яйца за великденската трапеза ще си купи и Т.К. от София. Ако пък остане нещо от бонуса, ще даде парички на децата си, за да им помогне. Елена Томова от София разказа, че също ще купи подарък на внука си, като една от изненадата ще е задължително шоколадово яйце.

Водопроводчикът Иван Иванов от София също ще похарчи бонуса за агнешко. Той разказа, че ще купи месото от столичния пазар на „Подуяне“, където казва, че било най-прясно и вкусно.

„Там продава едно мюсюлманско семейство, което предлага много вкусни неща, а месото е прясно“, каза той.

Култура

Други пък залагат на културни мероприятия и затова предпочитат с парите да отидат на театър. Така ще могат да се насладят на постановки, които иначе нямат възможност да посетят, тъй като билетът струвал около 50 лева.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене