Момчето е в стабилно състояние, засега няма развитие на някаква друга симптоматика, която да налага допълнително оперативно лечение

Подобрява се състоянието на 14-годишното дете, намушкано с нож в Благоевград

Състоянието на намушканото в Благоевград 14-годишно момче се подобрява, съобщава БНТ. То пострада след пореден случай на агресия между ученици. Детето все още е в реанимация, очаква се в близките дни то да бъде прехвърлено в отделението по хирургия.

„Момчето е в стабилно състояние, засега няма развитие на някаква друга симптоматика, която да налага допълнително оперативно лечение.

Все още временната опасност за живота му остава“, каза за БНТ доктор Димитър Димитров, началник на „Хирургия“ в МБАЛ-Благоевград.

От Регионалното управление по образованието в града са дали предписания до директора на училището, където учи пострадалото момче, за това какви действия да предприема във връзка с инцидента.

„По данни на класния ръководител ученикът, който е пострадал, не е имал агресивно поведение до момента, възпитано дете е. Осъществяват се редовни контакти до момента с родителите му. В училището очакваме да се предприемат действия, свързани с опазване на живота и здравето на учениците, чрез провеждане на извънреден педагогически съвет и родителски срещи за повишаване капацитета на родителите по отношение на възпитанието на учениците в толерантност и коректни отношения и изобщо за преодоляване на агресията“, каза Владимира Караджова, инспектор в Регионално управление по образованието в Благоевград.

От училищния инспекторат за момента нямат информация кой е нападателят на момчето. Знаят само, че той е 15-годишен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене