В Сандански готови с проекта за новата детска градина на кв. „Спартак“

Подготовката за изграждането на нова детска градина в най-големия квартал на гр. Сандански „Спартак“ вече е към своя финал и само чака строително разрешение. Общината за няколко месеца успя да изготви проекта и дори да го промени, като в окончателния им вариант параметрите на детското заведение остават сграда на 2 етажа със застроена площ на първия от 930 кв.м, а на втория – 968.43 кв.м.

Планът е на първи етаж да се обособят помещения за 1 яслена и 2 градински групи, административна част и зала за спорт, котелно и битово-санитарни помещения. На горния етаж ще бъдат стаите на 3 градински групи, зала за музикални занимания, кухня, перално и електротабло.
Още миналата година общината преотреди и обособи общински имот с площ 5919 кв.м, където ще бъде построено детското заведение. Неговата реализация ще даде възможност за предучилищно образование на всички деца в квартала, които в момента се налага да посещават детски градини в по-отдалечени райони.

За градината има и пари – 2 965 700 лв. бяха отпуснати миналата година с министерско постановление по програма „Изграждане на нови сгради за детски ясли и детски градини, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене