Община Благоевград и „Оттобок“ с почетна награда от Българска агенция за инвестиции

Българска агенция за инвестиции отличи с почетна награда Благоевград в категория „Община в България с най-много инвестиции“.
Призът е в резултат на реализиран проект от компанията „Оттобок“, която наскоро изгради завод за иновативни медицински изделия, на обща застроена площ 16 413,49м2, и стартира производствен процес и в Благоевград. Към момента в нея са наети 225 души, като се работи в посока разширяване на нишата.

„Преди време казах, че компанията е „Бялата лястовица“ на Благоевград и към днешна дата това важи с пълна сила. Ето, че освен икономически ползи, „Оттобок“ ни донесе и отличие от БАИ. Това не е просто едно признание, защото тази награда ни прави разпознаваеми и за други големи бизнеси в национален и международен план“, коментира кметът на Благоевград по време на среща със Стоян Стоянов, управител на Ottobock Manufacturing Bulgaria.

Управителят на компанията заяви, че тази награда е плод на добро взаимодействие между Общината и бизнеса. „Устойчивите решения винаги идват в резултат на съвместно градивно сътрудничество“, заяви той.

Почетната награда, ведно с грамота, бе получена от секретаря на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев по време на официална церемония, организирана от Българската агенция по инвестициите.

Призът бе връчен от Маджиде Ахмедова, заместник-изпълнителен директор на БАИ.
„Благоевград е известен с няколко университета, с добрите си професионални средни училища и с многото си младежи. Поздравявам общинското ръководство за това, което прави, за да се утвърди Благоевград като устойчива община и да продължи да привлича инвестиции“, каза по време на XVI по рода си церемония на БАИ Маджиде Ахмедова.
Конкурсът, организиран от БАИ, цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2021 г. в България. Чрез „Инвеститор на годината” агенцията поощрява както нови проекти, реализирани „на зелено”, така и добре развиващи се бизнеси.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене