Благоевград се готви за суша и режим на водата през лятото, зам. кметът Ст. Благоев предупреди: Язовир „Стойковци“ е наполовина празен

стоян благоев

Стратегия за справяне с евентуална лятна суша и опасност от въвеждането на воден режим е разработил заместник-кметът по строителството на община Благоевград инж. Стоян Благоев. „Като гледам как върви зимата, реалистично е да оча­кваме през лятото суша и во­ден режим, затова е хубаво да се подготвим по-отрано, ако пък се размине, предпазливос­тта няма да ни навреди“.

В края на изтеклата работ­на седмица той е изпратил уве­домителни писма до всички селски кметове, в които им на­режда до 10 февруари да му предоставят графици на маха­лите и селата за доставка на вода с водоноски през лятото, както и схема за режим на во­дата, ако това се наложи. „Има­ме опит от предишни години и основното, за което трябва навреме да се погрижим, е да уточним броя на необходими­те водоноски, за да направим заявка към военните, които разполагат с такива, а също да съгласуваме стратегията си и с „ВиК“, каза Благоев.

Той предупреди, че заради сухата зима язовир „Стойковци“ е пълен едва наполовина.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене